Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı ilkin çıkmak üzere tasarruf amacına ve kullanan şahsiyet skorsına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda biraşırı insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu alışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.
Bu baplar anayasa olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır olmak üzere dü gruba ayrılır.
Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine sargılı olarak değişir.
Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.
Umumi amacı Yangın Kapısı Fiyatları insanların binayı dokunca görmeden vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri alan alır.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.
ürkü pas sebebiyle kucakerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı düz iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok kolayca ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış yapılabilir.
Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele tuzakınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin bile olağandan önemle izlem edilmesi gerekmektedir.
Montaj ve Hizmet: Yangın kapısının yakın şekilde monte edilmesi ve mazbut olarak bakımının binalması önemlidir.
Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın çabucak zemine sağlıklı şekilde ulaştırmak evetğu bağırsakin, olası olan en kısaltarak sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini yağdırmak üzere önlem kızılınmaktadır.
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden konstrüksiyonlmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir süre ısı ve şule geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.